Kersaning Gusti : Percoyo Opo Ora, Nyatane Koyo Ngene Iki

  • Whatsapp

Oleh: Rosikhul Islam

Dunia iku ya sak Kersaning Gusti Allah.

Sing sinau hukum tata negara sampai doktor sak umur-umur ora ana siji-sijia sing dadi Presiden, Malah tukang mebel sing dadi Presiden.

Sing sinau ekonomi makro mikro sampe Profesor gaweane mung seminar hasile setitik.

Sing ora sekolah, dodolan bakso malah sugihe ora karu-karuan. Sing kuliah ilmu politik sampe Doktor mung dadi dosen. Sing dadi Gubernur, Bupati, anggota DPR malah artis.

Sing kuliah IP ne 4,0 mung wira-wiri golek gawean. Syukur-syukur bisa kerja neng Indomaret. Sing ora sekolah malah jebule sing duwe Indomaret.

Sing ahli pendidikan sak umur-umur mbulet diskusi ilmiah neng kampus mung dadi Dekan. Sing dadi Menteri malah bandar Gojek.

Sing pinter-pinter mung dadi motivator, itupun nek payu. Sing ora patio pinter malah dadi Konglomerat, sugih pitung turunan.

Ojo-ojo, jangan jangan.. Jangan jangan lho…. gek-gek.

Sing khusyuk ibadahe, sembahyang sunnah ra nate telat, wiridan terus malah mlebu neraka, jalaran rumongso suci, rumongso pasti ahli surga.

Sing mlebu suwargo… ojo-ojo malah sing uripe biasa-biasa, sinambi ngopi ngrokok, tapi urip’e ora kemrungsung, ridha lan mampu mensyukuri nikmat Allah.

Iku mengkono nunjukna nek Rahmating Gusti Allah iku ora ana batese.

Ora bisa dianalisa-analisa. Ora bisa diilmiah-ilmiahna.

Jalaran Allah iku Maha Merdeka. Allah iku Maha Independen. Allah iku ora mungkin bisa didikte menungsa. Langkah… rejeki… jodoh… dan mati.. sakkabehe kuasa Illahi.

Allahu Akbar… Tuhan Maha Sempurna… Tuhan Maha Mengetahui….

Cepakne koco… terus ngilo dewe-dewe… opo anane… Selamat menjalani, menikmati dan mensyukuri hidup kita.

Aamiin…

Tulisan ini telah tayang di Grup FB Pengusaha Anti Riba

https://www.facebook.com/groups/629791090406930/permalink/3750306665022008/

Pos terkait